Träfönster

Det finns alla anledningar i världen att använda sig av träfönster. Trä är ett fantastiskt fönstermaterial och även det mest självklara valet för den miljö- och klimatmedvetne.
Många har delade åsikter när man pratar om träramar till fönster då trä är ett levande, men ack så vackert, material som ska klara av både vind, rusk och kyla. Därför behöver det en hel del omvårdnad och ytbehandling. Fördelarna med träfönster är dock fler än nackdelar. Genom att använda en aluminiumbeklädnad ovanpå din träram kan du lätt få dina fönster att hålla upp till 50 år. Materialet är dessutom 100% återvinningsbart, vilket gör denna mix till ett vinnande koncept för miljön, både på kort och lång sikt.

Det finns dock fler anledningar till att människor väljer den traditionella träramen. Det kan kännas näst intill förbjudet att sätta in PVC-fönster i en unik gammal villa, eller i sin sommarstuga där man mest av allt söker en känsla av hemtrevligt och genuint. Träfönster är enkla att måla, oavsett om du väljer en mer täckande eller mer transparent färg. Detta gör det enkelt att själv måla om och ändra utseende utan några större kostnader eller hjälp från företag.

Har du nu bestämt dig för att inhandla nya fönster, men kanske inte är säker på att hitta rätt i fönsterdjungeln? Här får du tips och råd från kunnig och professionell personal, kika på det stora utbudet av träfönster och kanske även passa på att beställa ett myggnät nu när sommaren smyger sig på.
Välkommen in och läs mer om träfönster hos Byggvaror.net och få svar på alla dina frågor!