Köpa flugfiskerullar på nätet

Flugfiske är otroligt spännande och i Sverige kan man bedriva ett väldigt brett flugfiske. I norra Sverige hittar man bäckar, åar, älvar och insjöar överallt där man har ett bra fiske efter olika fiskearter som bland annat öring, harr, röding, lax och gädda. För att komma igång med flugfiske så behöver man i princip bara en flugfiskerulle, ett flugspö, en fluglina, en tafs och några flugor.

Flugfiske är lite annorlunda jämfört med vanligt spinnfiske. De flugor som man använder väger i princip ingenting och för att få lite kastlängder så behöver man därför utnyttja fluglinans vikt. Det är ju annorlunda när man spinnfiskar och ska kasta iväg ett bete på till exempel 20 gram. Då är det inga konstigheter. Fluglinan är därför otroligt viktig vid flugfiske så därför bör man prioritera en riktigt bra fluglina tillsammans med ett bra flugspö. För lättare fiske är flugfiskerullen inte lika viktig, eftersom den inte påverkar kastegenskaperna och vid lättare fiske behöver man sällan använda bromsen.

I den här artikeln tänkte jag därför fokusera lite på flugfiskerullen. Med en begränsad budget så tycker jag som sagt inte att man ska lägga något större fokus på flugfiskerullen. Det räcker i princip om den klarar av att förvara fluglinan. De allra billigaste flugfiskerullarna bör man dock undvika, eftersom det ofta finns glapp och då kan fluglinan förstöras. Det finns dock många bra och billiga flugfiskerullar som funkar riktigt bra till lättare flugfiske. En stor bonus när man ska välja flugfiskerulle är om man på ett enkelt och billigt sätt kan köpa extraspolar. Vid flugfiske så behöver man ofta olika fluglinor för att bedriva olika typer av fiske. Väldigt många föredrar torrflugfiske och då räcker det med en flytlina, men under perioder så är det bra att kunna fiska djupare och då behöver man någon form av sjunklina. Glöm inte bort att jämföra priser innan du köper en flugfiskerulle då det kan vara stora prisskillnader ibland.

En av mina favoritrullar är Vision Valu. Vision har ett otroligt bra rykte bland flugfiskare och de har länge tillverkar prisvärda flugfiskerullar som håller bra kvalitet. Vision Valu är inget undantag utan det är en rulle tillverkad i aluminium som även har en bra broms. Vision Valu hittar man för under tusenlappen hos de allra flesta handlarna. Vissa kan till och med erbjuda ett paket med en extraspole för under 900 kronor.

En annan prisvärd rulle är Sameo Seahawk. ÄVen denna rulle är tillverkad i aluminium och finns i flera olika klasser för 599-699 kronor.

Om du är osäker på vad du behöver för flugfiskeprylar så kan det vara bra att köpa ett färdigt flugfiskeset. Då får man prylar som passar bra med varandra och som är anpassade för en viss typ av fiske.